Мидена чорба с царевица

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 13.02.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300-400 г миди
200 г царевица
1 глава лук
1 картоф
4-5 с.л. зехтин
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. девесил
1 ч. л. сол
2 яйца
1 к. ч. кисело мляко


Начин на приготвяне:
1
Мидена чорба с царевица
Лукът се нарязва наедро, а картофът – на малки кубчета, след което се сипват в дълбока тенджера.
2
Мидена чорба с царевица 2
Добавят се 1 л гореща вода, зехтинът и солта.
3
Мидена чорба с царевица 3
Мидите и царевицата се слагат в тенджерата, след като лукът и картофът омекнат.
4
Мидена чорба с царевица 4
Варят се около 10 минути и се подправят с мащерката и девесила.
5
Мидена чорба с царевица 5
Яйцата се разбиват с киселото мляко и застройката се смесва с чорбата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: