Ми горенг с пилешко

Ястие, което става бързо, много е вкусно и ще зарадва всички почитатели на азиатската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 09.01.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г китайски нудли с яйца
150 мл олио
1 глава лук
5 скилидки чесън
1 червена люта чушка
150 г китайско зеле
4 ч. л. доматен концентрат
4 ч. л. тъмен соев сос
2 яйца
1/4 стрък праз
1 връзка пресен лук
300 г пилешко филе
сол на вкус

за гарниране:
2 глави лук
200 мл прясно мляко
брашно за овалване
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Ми горенг с пилешко
Лукът за гарнитурата се реже на тънки шайби, накисва се в прясното мляко за 10 минути, след това се овалва в брашно. Пържи се на маслена баня и след това се отцежда върху кухненска хартия.
2
Ми горенг с пилешко  2
Лукът, чесънът и лютата чушка се наситняват, празът и пресният лук се режат на тънки шайби, а зелето и месото се режат на жулиен.
3
Ми горенг с пилешко  3
Нудлите се сваряват за 3 минути и след това се измиват със студена вода и се поливат с 30 мл олио, за да не се слепят.
4
Ми горенг с пилешко  4
Ястието се готви на четири пъти. В уок се загрява олио и в него се запържват лук, чесън и люта чушка. Добавя се месо, след това зелето и доматеният концентрат.
5
Ми горенг с пилешко  5
Сипва се соев сос и щом течноста се изпари, се добавя от леко разбитите яйца.
6
Ми горенг с пилешко  6
Щом яйцата се запържат, се добавят нудли. След това се сипва от праза и пресния лук.
7
Ми горенг с пилешко  7
Сервира се с хрупкав лук.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2014
Стана вкусно, добавих китайски гъби и морков.
3.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2014
Много вкусно се получи и всички в къщи я харесаха! Благодаря за рецептата!
2.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2014
Стана страхотно много съм доволна и се радвам, че се престраших да го сготвя, защото до сега не бях опитвала азиатска кухня.
1.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2014
Вкусна рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


204 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: