Мезенцето на баба

Източник: Bilqna Vladimirova Vladova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 25.04.2018
Мезенцето на баба
 
Необходими продукти:
1 голямо парче сланина (тънка)
2 ч. л. червен пипер
1-2 щипки лют червен пипер
1 к. л. черен пипер
2 ч. л. чубрица
1 к. л. сминдух
1-2 глави чесън


Начин на приготвяне:
1
Сланината (ако не е осолена предварително) се слага в тава и се насипва със сол, като престоява така 48 часа.


2
След това солта се измива от сланината и започваме да наръсваме подправките върху цялото парче. Първо се слага червеният пипер, като с ръка се притиска към сланината, да се поеме добре. След това по същия начин се слагат черният пипер и чубрицата. Сминдухът е по желание, не е задължителен.


3
Чесънът се обелва и се намачква с преса. С него се намазва сланината или се слага по малко на няколко места.


4
Сланината се навива на стегнато руло и се завързва със здрав конец. В тенджера се сипва вода да заври и рулото от сланина се слага в нея. Вари се около 5 минути и се изважда.
5
Отцежда се и може да се съхранява в хладилник (фризер) или да се консумира веднага.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: