Мезе от свинско контрафиле

Мариновано в хладилник 3 дни
Източник: galeksiev
ТИТЛА: Чирак
Дата: 16.09.2023
Мезе от свинско контрафиле
 
Необходими продукти:
1 кг свинско контрафиле (или телешко)
150–200 мл водка или коняк
100 г сол
100 г захар
1 ч.л. черен пипер
3 с.л. слънчогледово олио (зехтин)


Начин на приготвяне:
1
Изплакнете месото. Премахнете всички жили и мазнини.
2
В един плик изсипете солта, захарта, черния пипер, налейте водката (или коняк) и олиото (зехтина). Разбъркайте добре маринатата.
3
Сега поставете месото и завържете пакета правилно. Разклатете го така, че марината да обвива цялото месо. Поставете опаковката в хладилника за 3 дни.
4
Извадете месото от хладилника. Важно: не го изплаквайте, а просто избършете с хартиена кърпа. Оставете го да изсъхне малко за няколко дни на проветриво място и ще се насладите на просто и вкусно мезе.

Съвет:
Оставете в хладилника за една нощ да стегне! Добър апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2023
Безопасно ли е? Имам предвид, килограм сурово месо за три дни спира ли да е сурово в тази марината и „лекува ли се“ от разните му там потенциално опасни микроорганизми? Може би гаранцията е в последващото сушене на открито, но аз под няколко дни разбирам само 2-3, все ми изглежда недостатъчно.
2.
Изпрати
лично съобщение

16.09.2023
Благодарим ви за допълнението, ще пробваме и с уиски!
1.
Изпрати
лично съобщение

16.09.2023
Само да добавя, че най-добре става с уиски, е, малко по-скъпо става и за това не писах уиски :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


264 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: