Месеница

Източник: Бон Апети
Дата: 06.09.2004
Месеница
 
Необходими продукти:
5-6 клонки магданоз
2-3 с. л. олио
1-2 щипки сол
черен пипер на вкус
500 г брашно
3 яйца
200 г кисело мляко
1 с. л. сухо мляко
1 пакетче суха мая
60-70 мл олио
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
яйце за намазване
кашкавал за поръсване
4-5 филета маринована хамсия
2 домата
1 глава лук


Начин на приготвяне:
1
Месеница
Яйцата и кисело мляко се разбиват с тел в дълбока купа. Добавят се захарта, солта, олиото, сухото мляко и маята, като продължава да се бърка. Прибавя се пресятото брашно. Тестото се меси, докато стане лепкаво. Покрива се и се оставя да втаса.
2
Месеница 2
Отстранява се семето на доматите и месестата част се нарязва надребно. Прехвърля се в дълбока купа заедно с наситнените лук и магданоз. Добавят се нарязаните филета риба. Плънката се разбърква с олиото, солта и черния пипер.
3
Месеница 3
Втасалото тесто се разделя на две и се разточва, докато се получи тънък лист. Отгоре се разпределя половината плънка.
4
Месеница 4
Навива се на руло, така че да се оформи полумесец. Поставя се в едната половина на намаслена и набрашнена форма за кекс с дупка в средата. По същия начин се приготвя втората част на тестото и се поставя в другата половина на формата. Оставя се да почине 15-20 минути. С ножица се правят няколко разреза. Повърхността се намазва с разбитото яйце и се поръсва с кашкавал. Пече се 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: