Месен хляб

Източник: Бон Апети
Дата: 17.09.2001
Месен хляб
 
Необходими продукти:
300 г зелен фасул
1 глава лук
1 кг кайма
1 филия хляб
1/4 ч. ч. прясно мляко
200 г сметана
100 г кашкавал
4 яйца
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. риган
2 с. л. нарязан наситно магданоз
2 с. л. краве масло
3 щипки индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Месен хляб
Нарязаният наситно лук се запържва в масло за 2 минути. Филията се накисва в мляко, отцежда се и се поставя в купа. Прибавят се каймата, задушеният лук, сметаната, подправките, яйцата и настърган на ситно ренде кашкавал. Омесва се добре.
2
Месен хляб 2
Зеленият фасул се почиства, като краищата на шушулките се отрязват. Вари се 15 минути в подсолена вода. Изважда се и се отцежда.
3
Месен хляб 3
Форма за кекс се намазва с масло. Стените и дъното се облепват с шушулките. Поставя се във фризер за около 30 минути.
4
Месен хляб 4
Сместа с каймата внимателно се разпределя в облепената с фасул форма, като се натиска с лъжица, за да се отнеме целият въздух.
5
Месен хляб 5
Формата се поставя в тава с вода и се пече в предварително загрята фурна при температура 180 градуса. Изважда се и внимателно се обръща върху дървена дъска.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


187 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: