Мерлуза в сос "Ескабече"

Източник: Бон Апети
Дата: 24.05.2001
Мерлуза в сос
 
Необходими продукти:
1/2 кг филе от мерлуза
брашно за паниране
1 к. ч. олио
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
4 моркова
2 глави лук
4 с. л. олио
1/2 ч. ч. оцет
1 ч. л. риган
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. лют пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мерлуза в сос
Четири мерлузи се филетират. Филетата се овкусяват с лимонов сок и сол и се оставят да престоят на хладно 1 час. След това се овалват в брашно и в разбитите, овкусени със сол и пипер яйца.
2
Мерлуза в сос
Пържат се в голямо количество олио. След това се поставят върху салфетки, за да се отцеди излишната мазнина.
3
Мерлуза в сос
Морковите се почистват и се белят с белачка за картофи, след което се нарязват на жулиени. Лукът се нарязва на шайби.
4
Мерлуза в сос
Зеленчуците се запържват в олиото. Прибавят се оцет, дафинови листа, риган, трите вида пипер и се вари 30 минути. Посолява се и се изсипва върху филетата риба. Поръсват се с олио, захлупват се и се оставят да отлежат в хладилник. Украсяват се с резени лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: