Мерлуза с рагу от праз

Средиземноморска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 19.02.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г филе от мерлуза
100 г топено сирене
20-30 г краве масло
100 мл бяло вино
100 мл сметана
3 стръка праз лук
1 глава лук
2-3 с. л. зехтин
1 ч. л. сух копър
1 щипка естрагон
черен пипер и сол на вкус
1 ч. ч. царевично брашно
5-6 с. л. грис
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. чесън на прах
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мерлуза с рагу от праз
Празът се нарязва наедро и се оставя да престои в студена подсолена вода.
2
Мерлуза с рагу от праз 2
Лукът се нарязва надребно и се запържва в разтопено масло и зехтин.
3
Мерлуза с рагу от праз 3
Задушава се около 10 минути под капак, след което се добавят отцеденият праз, виното и солта.
4
Мерлуза с рагу от праз 4
Топеното сирене се залива със затоплената сметана и се намачква.
5
Мерлуза с рагу от праз 5
Сместа се сипва при праза и се подправя с естрагон, сух копър и черен пипер. Оставя се да къкри на тих огън около 10 минути.
6
Мерлуза с рагу от праз 6
Царевичното брашно се смесва с гриса и чесъна на прах. Прибавят се солта и черният пипер.
7
Мерлуза с рагу от праз 7
Рибата се нарязва на средно големи парчета и се накисва за 10 минути в прясното мляко, след което се овалва в панировката и се изпържва до златисто.
8
Мерлуза с рагу от праз 8
Поставя се върху канапе от рагуто и ястието се украсява с резени лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: