Мераклийско свинско в плик

Мариновано в богат букет от подправки свинско
Източник: Бон Апети
Дата: 12.02.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свински врат
2 глави лук
3-4 зърна бахар
1/2 в. ч. бяло вино
3-4 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. зърна кориандър
1/2 ч. л. захар
1/4 ч. л. смлян джинджифил
бял пипер и сол на вкус
1 кг картофи
100-150 г сирене „Дунавия”
1 стрък праз лук
1 струйка зехтин
1 ч. л. сушен копър
20 г краве масло
1 с. л. брашно
смляно къри


Начин на приготвяне:
1
Мераклийско свинско в плик
Картофите се сваряват, след което се намачкват в купа, докато са още топли.
2
Мераклийско свинско в плик 2
Добавя се сиренето „Дунавия” и се поръсва със сол и сушен копър.
3
Мераклийско свинско в плик 3
Лукът се нарязва наситно и се смесва с картофите. Пюрето се пасира, докато се получи еднородна консистенция. Сипва се зехтинът.
4
Мераклийско свинско в плик 4
Върху пюрето се поставя кръгъл лист хартия и купата се поставя на котлон върху касерола с вряла вода.
5
Мераклийско свинско в плик 5
Бахарът, виното, олиото, червеният пипер, чубрицата, кориандърът, захарта, джинджифилът, белият пипер и солта се смесват в дълбока купа.
6
Мераклийско свинско в плик 6
Месото се отделя от кокала и се накисва в купата, след което заедно с маринатата и нарязания лук се прехвърля в плик за печене.
7
Мераклийско свинско в плик 7
Пече се във фурна на 180 градуса около час и половина.
8
Мераклийско свинско в плик 8
Маслото и брашното се запържват. Добавят се сосът от изпеченото месо и кърито и със сместа се поливат парчетата месо.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: