„Менудо“ с телешки език и нахут

Гъста, ароматна и различна супа
Източник: Бон Апети
Дата: 09.12.2022
„Менудо“ с телешки език и нахут
 
Необходими продукти:
1 кг телешко шкембе (почистено)
1 телешки език
2 консерви нахут (по 400 г)
1 глава лук
5 скилидки чесън
6 сухи люти червени чушки
2 сухи червени чушки
1 дафинов лист
2 ч. л. сух риган
1 ч. л. кимион на зърна
сол и черен пипер на вкус
лайм, лук и пресен кориандър


Начин на приготвяне:
1
Сложете езика и шкембето в тенджера, залейте ги с голямо количество вода, овкусете със сол, черен пипер, дафинов лист и оставете водата да кипне. Оберете образувалата се пяна на повърхността. Варете на тих огън 3-4 часа.
2
Извадете езика и шкембето. Обелете езика и го нарежете на кубчета. Шкембето нарежете на ивички.
3
Нарежете лука на кубчета и го пуснете във врящия бульон, заедно със смачканите скилидки чесън, ригана и стрития кимион. Върнете езика и шкембето в тенджерата.
4
Добавете нахута, предварително отцеден. Гответе още 15-20 минути.
5
Натрошете двата вида чушки и ги залейте с малко от горещия бульон. Оставете ги да престоят така поне 20 минути. Пасирайте ги и ги добавете към супата. Кипнете и оставете за още 10 минути.
6
Сервирайте ястието с лук, нарязан на кубчета, резени лайм и пресен кориандър. По желание поръсете с още люто.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


290 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: