Меломакарона

Прекрасен постен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 21.09.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
150 г грис от твърда пшеница (семолина)
250 мл зехтин
175 мл портокалов сок (фреш)
3 с. л. бренди
2 с. л. мед
100 г захар
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. канела
1 ч. л. сода
1 ванилия
2 щипки карамфил
кората от 1 портокал

за сиропа:
200 г захар
200 г мед
1 пръчка канела


Начин на приготвяне:
1
Меломакарона
В касерола се смесват медът, канелата, захарта и 250 мл вода. Готви се, докато се получи гъст сироп. Дърпа се от огъня и се оставя да се охлади.
2
Меломакарона 2
В купа се смесват брашното, семолината, бакпулверът и настърганата портокалова кора.
3
Меломакарона 3
В друга купа се смесват зехтинът, портокаловият сок, содата, ванилията, карамфилът, канелата и се разбърква.
4
Меломакарона 4
Прибавят се медът, брендито, захарта и отново се разбърква добре. Течните съставки се сипват към сухите, разбърква се за кратко, колкото да се получи хомогенна смес.
5
Меломакарона 5
Оформят се овални топки като яйца и се подреждат в тава с незалепващо покритие. По повърхността се набождат с вилица. Пекат се около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
6
Меломакарона 6
Още топли се потапят за минута в студения сироп. Охлаждат се. По желание се поднасят, поръсени с натрошени орехи.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.12.2015
Много хубави сладки вече трета година ги приготвям по Коледа.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


173 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: