Мексиканска супа от червена леща

Постна, пикантна супа, богата на зеленчуци и аромати
Източник: Бон Апети
Дата: 27.11.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г червена леща
300 г червен боб от консерва
150 г пресен спанак
3 стръка праз
3 моркова
1 скилидка чесън
1 люта сушена чушка
2 л зеленчуков бульон
50 мл зехтин
1 с. л. кимион на зърна
1 с. л. кориандър на зърна
1 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мексиканска супа от червена леща

Празът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в зехтина. Прибавят се нарязаните на шайби моркови. Когато зеленчуците омекнат, се овкусява с предварително стритите в хаванче кимион и кориандър, куркумата и сушената люта чушка.

 


2
Мексиканска супа от червена леща 2

Лещата се измива добре и се прибавя. Налива се бульонът и се оставя да къкри за около 15 минути.

 


3
Мексиканска супа от червена леща 3

Накрая се слагат отцедения червен боб и листата измит спанак. Оставя се на котлона да кипне и се подправя със сол и черен пипер. Супата се поднася топла.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2021
Много е вкусна! Многократно я приготвям.
1.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2020
Много вкусно, но не е за хора със чувствителен стомах...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


313 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: