Механджийска спаначена салата

Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г спанак
200 г карначета
1 глава червен лук
2 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
7 с. л. зехтин
3 с. л. ябълков оцет
1/2 – 1 ч. л. захар
150 г сирене „Крема“
50 г бадеми
50 г орехови ядки
1 ч. л. гранулиран чесън
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. риган
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Механджийска спаначена салата
Карначето се нарязва нa малки парчета. Запържват се в предварително загрят тиган, докато се зачервят. Добавят се нарязаните надребно чесън и пресен лук. Пържат се 5-6 минути и се изваждат.
2
Механджийска спаначена салата 2
Лукът се нарязва на тънки ивици и се претрива със сол. След това се изплаква със студена вода. Бадемите и ореховите ядки се смилат поотделно.
3
Механджийска спаначена салата 3
В купичка се слагат чесънът на гранули, червеният пипер, риганът, мащерката, солта. Разбъркват се. Половината се добавя при смлените бадеми, другата – при смлените орехови ядки. Разбъркват се.
4
Механджийска спаначена салата 4
С мокри ръце от сиренето „Крема“ се оформят топчета. Половината се овалват в ароматизираните орехови ядки, другата половина – в бадемите.
5
Механджийска спаначена салата 5
В тигана, в който са пържени карначетата, се поръсва захарта. Щом се позлати леко, се налива ябълковият оцет, оттегля се от котлона, добавят се зехтинът и солта. Разбърква се с тел, като се загрява.
6
Механджийска спаначена салата 6
Сервира се, като към ивиците спанак се добавят ивиците червен лук, налива се дресингът, поставят се карначетата и се гарнира с ароматизираните топчета.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: