Медовик

Френска селска торта - меден йогурт
Източник: Марина
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 25.10.2016
Медовик
 
Необходими продукти:
за медените блатове:
1 яйце
150 г захар
200 мл прясно мляко
2 с. л. мед
50 г краве масло
2 ч. л. сода бикарбонат
400 г брашно

за крема йогурт:
950 г заквасена сметана
150 г захар

за украса:
100 г орехи


Начин на приготвяне:
1
Захарта се разбива с яйцето. Постепенно се налива млякото. Сместа се прехвърля в тенджера, като се добавят медът, маслото и содата. Оставя се на бавен огън, докато придобие златисто-кехлибарен цвят (около 20-30 минути).
2
След това съдът се дърпа от огъня и към сместа постепенно се добавя брашното. Получената смес се разделя на 6 равни части, които се разточват на кръг с еднакъв диаметър (Преди изпичане може да изрежете всеки блат, с помощта на чиния или друг кухненски аксесоар с кръгла форма). Всеки блат се надупчва на няколко места с вилица. Пекат се един по един в предварително загрята на 180 градуса фурна.
3
За крема се смесват заквасената сметана и захарта, като се бърка на ръка (не с миксер), за да не се пресече сметаната.


4
Тортата се сглобява, като се редуват блатове и крем, а най-отгоре се поръсва с орехи.



Съвет:
По желание между блатовете (и отгоре) може да се сложи сладко от боровинки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: