Медено руло

Източник: Stella Emil Tserkovska
ТИТЛА: Чирак
Дата: 03.05.2016
Медено руло
 
Необходими продукти:
6 яйца
150 г мед
100 г шоколад (настърган)
1 ванилия
100 г брашно
1 бакпулвер

за плънката:
сладко от шипки (или друго тъмно на цвят сладко)
1-2 с. л. мед (течен)
1 с. л. краве масло

за украса:
100 г млечен шоколад


Начин на приготвяне:
1
Разбийте жълтъците с меда и добавете шоколада и ванилията. Пресейте брашното с бакпулвера и ги добавете към жълтъците. Отделно разбийте белтъците на сняг с малко захар. Внимателно и постепенно добавете и смесете белтъчната смес с жълтъците.
2
Разпределете сместа в правоъгълна тавичка, застлана с хартия за печене и я изпечете до готовност в умерено загрята фурна.
3
За плънката разбийте мекото масло със сладкото и меда. Сложете изпечения блат върху влажна кърпа, завийте го на руло и го оставете леко да се охлади.
4
Развийте блата, намажете го с плънката и пак го завийте на руло, като внимателно отлепяте хартията. Пристегнете отново рулото с кърпата за 20 минути.
5
Сложете рулото в подходящ поднос и с помощта на четка го намажете с малко леко загрят течен мед и го поръсете с настърган млечен шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


245 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: