Меденик

Горно Изворово
Източник: Бон Апети
Дата: 30.09.2004
Меденик
 
Необходими продукти:
500 г брашно
200 г орехови ядки
1 яйце
1 ч. ч. вода за сиропа
1 с. л. олио
1 с. л. оцет
1 щипка сол
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. вода за тестото
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Меденик
Към пресятото брашно се добавят яйцето, оцетът, олиото и солта. Разбърква се и постепенно се налива водата. Омесва се меко тесто и се разделя на големи топчета. Всяко се разточва на тънка кора, като за баница. Кората се поставя върху хартия за печене и се поръсва със счуканите орехови ядки.
2
Меденик 2
Кората се навива на руло, като хартията се повдига от единия край. Получилото се рулце се реже на парчета с дължина 2-3 пръста. Цилиндърчетата се поставят в намаслена тава, като се подреждат в кръг. Пече се в умерена фурна, докато се зачерви.
3
Меденик 3
Водата се поставя в тенджерка, добавя се захарта. Ври 10 минути, след което се ароматизира с ванилията. Оставя се да изстине и се излива върху горещия, току-що изпечен сладкиш.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: