Медени пилешки бутчета

Невероятно вкусни, и то само с 4 продукта!
Източник: Бон Апети
Дата: 05.06.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 бр. долни пилешки бутчета
черен пипер на вкус

за маринатата:
60 мл соев сос Kikkoman
50 мл мед
30 мл оризов оцет

за гарнитура:
сос Дижонез по желание

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Медени пилешки бутчета
Всички продукти за маринатата се смесват в найлонов плик.
2
Медени пилешки бутчета 2
Пилешките бутчета се подсушават с домакинска хартия и се овкусяват с черен пипер.
3
Медени пилешки бутчета 3
Поставят се в плика, който се притиска внимателно, така че въздухът от него да излезе. Затваря се добре и се разклаща и намачква, така че бутчетата да се покрият с маринатата. Оставя се настрана за минимум 1 час, а най-добре за 1 нощ.
4
Медени пилешки бутчета 4
Фурната се загрява на 220 градуса. Маринованите бутчета се подреждат едно до друго в тава с кожата отгоре.
5
Медени пилешки бутчета 5
Пекат се 30 минути, като 4-5 пъти се намазват с маринатата от плика.
6
Медени пилешки бутчета 6
Сервират се със сос "Дижонез" или друга гарнитура по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: