Меден кейк с кафе

С ухание на Коледа
Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
280 г брашно (+ за поръсване)
220 г мед
120 г кафява захар „Демерара“
80 г сушени кайсии
80 г сушени вишни
80 г печени бадеми
80 г орехи
125 мл кафе
60 мл олио (+ за намазване)
50 мл бренди
2 яйца
3 карамфилчета
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. джинджифил
1/2 ч. л. канела
1 щипка индийско орехче
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Меден кейк с кафе
Кафето, медът и брендито се загряват на котлона, докато медът се разтвори, след това се охлаждат.
2
Меден кейк с кафе 2
Яйцата, захарта и олиото се разбиват.
3
Меден кейк с кафе 3
Брашното се разбърква със счукания карамфил, джинджифила, ванилията, канелата, индийското орехче и бакпулвера.
4
Меден кейк с кафе 4
Кайсиите се наситняват и заедно с вишните се сипват при брашното.
5
Меден кейк с кафе 5
Сухите съставки се сипват към яйцата, прибавят се накълцаните орехи и бадеми. Налива се кафето с меда. Разбърква се добре.
6
Меден кейк с кафе 6
Тестото се изсипва във форма терин, намазана с олио и поръсена с брашно.
7
Меден кейк с кафе 7
Сладкишът се пече в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 1 час и 30 минути.
8
Меден кейк с кафе 8
Охлажда се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2024
А аз съм наистина благодарна за вашата работа, години наред пробвам рецепти на шеф готвачи от целия свят, но при все цялата претенциозност на представяне, винаги усещам чуждоземния вкус и нуждата от адаптация към нашия. В крайна сметка открих у вас каквото ми трябваше - завършени рецепти на топ ниво и при това български! Времето е ценен ресурс, сега не губя никакво излишно време в търсене и обмисляне , оставям това на вас! И ще давам обратна връзка! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2024
Карамел, благодарим ви за обратната връзка! Радваме се, че рецептите ни минават още един тест през вашата кухня. Поздрави от нас!
1.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2024
Рецептата изглежда древна, сякаш е излязла от кухнята на Билбо Бегинс, спечели ме още в началото с меда, кафето и брендито. Вкусът ми напомни на едно времешните меденки, но е много по-богат с ядките и плодовете, благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


304 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: