Медальон от заек върху канапе от нуели

Източник: Бон Апети
Дата: 29.07.2003
Медальон от заек върху канапе от нуели
 
Необходими продукти:
1 заек
400 г гърди от пуйка
1 пакет нуели (спагети)
1 ч. л. букет “Аржентина”
сол и бял пипер на вкус
180–200 г сметана
2 белтъка
400 г ябълки
400 г кромид лук
300 г моркови
100 г праз
100 г орехови ядки
1 к. ч. зехтин
1 връзка магданоз
1 ч. л. букет “Аржентина”
сол и бял пипер на вкус
100 г домaтено пюре
150 мл вино порто (вермут)
30 мл калвадос (ябълкова ракия)
2–3 с. л. зехтин
1 ч. л. букет “Аржентина”
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Медальон от заек върху канапе от нуели
Предната и задната част на заека се отделят, а средната част се обезкостява. Заешкото месо и пуешките гърди се овкусяват с подправките.
2
Медальон от заек върху канапе от нуели 2
Морковите за плънката се настъргват, ябълката се реже на кубчета, а лукът, празът и магданозът се нарязват наситно и се пържат в зехтина. Прибавят се целите орехови ядки и накълцаният праз, разбърква се и се налива сметаната. Сваля се от огъня, изчаква се 1/2 минута, слага се белтъкът и хубаво се разбърква.
3
Медальон от заек върху канапе от нуели 3
Филето от заек се разстила върху домакинско фолио и върху него се разпределя плънката. Отгоре се слагат пуешките гърди и с помощта на фолиото се навива на стегнато руло, което се завива в метално фолио. Пече в намаслена тава с 1 пръст вода около 30–40 минути при температура 220–240 градуса.
4
Медальон от заек върху канапе от нуели 4
Сосът се приготвя, като в тенджерка за около 30 секунди се запържва доматеното пюре, залива се с калвадоса и портото, разбърква се и се вари, докато започне да се сгъстява.
5
Медальон от заек върху канапе от нуели 5
Изпеченото заешко руло се охлажда и се реже на филийки с дебелина 1 пръст, които се запичат на сух тиган от всяка страна за по 1–2 минути.
6
Медальон от заек върху канапе от нуели 6
Нуелите се сваряват за 10–12 минути в подсолена вода и от тях се прави канапе, върху което се подреждат запечените рулца. Украсява се с листа маруля и се гарнира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


234 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: