Маслини, пълнени с пилешко месо, манатарки и бекон

Източник: Бон Апети
Дата: 14.10.2009
Маслини, пълнени с пилешко месо, манатарки и бекон
 
Необходими продукти:
10 едри маслини (без костилки)
70–80 г пилешко филе
20 г бекон
40 г пресни манатарки (замразени)
30 г кашкавал
50 мл готварска сметана
3 г див лук и чери домат
2 с. л. зехтин
по 1 щипка къри, куркума, бял пипер и сол на вкус
1 яйце
50 г брашно
30 г галета
олио за пържене
листа от салата „Айсберг“
листа от шарена салата
1 бр. физалис
1–2 пера див лук


Начин на приготвяне:
1
Пилешкото месо за плънката се посолява, залива се със 100 мл вода и се сварява, изважда се от бульона и се отцежда. В тиган се загрява зехтинът и се добавят беконът и манатарките, нарязани на жулиен, наситненият лук и подправките. Запържват се 3–4 минути, долива се сметаната, сместа се прехвърля в блендер и се смила. Маслините се режат внимателно с малко ножче във формата на спирала.
2
Пълнят се със сместа и се овалват последователно в брашното, предварително разбитото яйце и галетата. Пържат се в загрято олио до златисто и се поднасят върху канапе от салата „Айсберг“ и шарена салата. Украсяват се с физалиса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: