Маслинен хляб с шунка

Френска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Маслинен хляб с шунка
 
Необходими продукти:
10-15 зелени маслини
10-15 черни маслини
100 г кашкавал
100 г шунка
150 мл зехтин
6-7 сушени домата
4 яйца
4-5 връхчета розмарин
2 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. бяло вино
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Маслинен хляб с шунка
Брашното и бакпулверът се пресяват в подходяща купа.
2
Маслинен хляб с шунка 2
Яйцата се разбиват с тел, като се прибавят зехтинът и бялото вино.
3
Маслинен хляб с шунка 3
Сместа се прибавя към брашното и бакпулвера. Посолява се и се подправя с наситнен розмарин.
4
Маслинен хляб с шунка 4
Сушените домати и шунката се нарязват на тънки ивички, маслините – на кръгчета. Добавят се в купата заедно с настъргания кашкавал и се разбърква добре.
5
Маслинен хляб с шунка 5
Сместа се сипва в продълговата форма за печене. Хлябът се пече във фурна на 160 градуса около 45 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


250 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: