Масленица

Източник: Нели
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.02.2015
Масленица
 
Необходими продукти:
950 г брашно
400 г сирене
50 г масло
3 яйца
1 кубче мая
1 с. л. захар
1 с. л. олио
2 с. л. оцет
1 с. л. сол
3-4 с. л. свинска мас
100 мл олио


Начин на приготвяне:
1
Пресява се брашното, добавят се маята, захарта, солта, оцетът и олиото.
2
Прибавят се двете яйца, налива се около 400 мл топла вода и се замесва меко тесто.
3
Разделя се на 6 части (всяка тежи около 230 г), които се оформят като топки, поръсват се обилно с брашно и се оставят да втасат.
4
Към олиото се прибавя разтопената мас и маслото.
5
Всяко топче се потапя в трите вида мазнина и се разтегля на кора, с ръце, в тава с диаметър 30-32 см. Поръсва се с натрошено сирене. Затваря се с втора питка и се завива на руло. Така се оформят три рула. Всяко едно се усуква в противоположни страни и се завива като баница, като краищата им се съединяват.
6
Оставя се да втаса още 10 минути, намазва се с жълтък и се поръсва със сусам. Пече се около 30-40 минути в загрята 180-200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2018
усукана
1.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2016
Рецептата е хубава.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


205 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: