Маслени соленки с кашкавал

Вкусни, крехки, лесни с един "недостатък" - свършват на мига!
Източник: Веселин Стоев
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 21.09.2015
Маслени соленки с кашкавал
 
Необходими продукти:
170 г брашно
100 г кашкавал
100 г краве масло
1 яйце за маназване
1 щипка сол
сусам за поръсване


Начин на приготвяне:
1
В купа се смесват кашкавала, маслото и солта и се бърка до получаването на крем. След това се добавя пресятото брашно и се замесва меко тесто.
2
От тестото се оформят соленки в желана от вас форма, слагат се в тава, намазват се с разбито яйце, поръсват се със сусам и се пекат 10-15 минути в подварително загрята на 200 градуса с вентилатор.
3
Съвет: Може да замените кашкавала със сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2017
Много сполучлива рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2017
Станаха супер вкусни! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2015
Рецептата е супер, децата си облизаха пръстите!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


317 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: