Маслени сладки "Гъбки "

Лесни маслени сладки
Източник: Desislava Genova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 29.04.2019
Маслени сладки
 
Необходими продукти:
250 г краве масло
2 прахчета ванилия
350 г брашно
150 г пудра захар
1 с. л. какао


Начин на приготвяне:
1
Маслото, което ползвате, трябва да е отпуснато и меко. Брашното се смесва с ванилията и пудрата захар. Към маслото добавяте свинската мас (в случай, че ползвате можете да комбинирате 200 г масло с 50 г свинска мас) и разбърквате с лъжица да се смесят мазнините. Смесвате сухата смес с маслото.
2
Омесвате гладко маслено тесто. Застилате тавата на фурната с хартия за печене. От тестото се оформят топчета с големината на едър лешник, които се подреждат на разстояние едно от друго.
3
В купичка слагате супената лъжица какао. Взимате капачка, потапяте я в какаото и правите с нея лек отпечатък върху всяко топче. Печете малките симпатични маслени гъбки в предварително загрята на 200 градуса фурна за 12-15 минути, като внимавате много сладките да не изгорят.
4
След изпичане, изчакайте сладките да изстинат, тогава са готови за сервиране.
5
Съвет

Ако желаете, може да поръсите сладките гъбки с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: