Маслени бисквити със сусам

Източник: Бон Апети
Дата: 21.02.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
380 г брашно
2 ч. л. бакпулвер
4 ч. л. сода бикарбонат
450 г краве масло
150 г сусамов тахан
200 г захар
200 г светла кафява захар
2 яйца
2 ванилии
50 г сусам
220 г овесени ядки

за слепване:
150 г бял шоколад


Начин на приготвяне:
1
Маслени бисквити със сусам
Овесените ядки се запичат във фурна на 180 градуса. Охлаждат се.
2
Маслени бисквити със сусам 2
В купа се смесват брашното, ванилията, бакпулверът и содата. Разбърква се.
3
Маслени бисквити със сусам 3
В купата на кухненски робот се сипват сусамовият тахан и маслото на стайна температура и се разбива.
4
Маслени бисквити със сусам 4
Добавят се кристалната и кафявата захар и пак се разбива до пухкав крем.
5
Маслени бисквити със сусам 5
Намалява се скоростта на миксера и се добавят яйцата.
6
Маслени бисквити със сусам 6
Сипват се брашнената смес, сусамът и накрая овесените ядки.
7
Маслени бисквити със сусам 7
С лъжица се гребва от сместа и се слага в тава върху хартия за печене, като се оставя разстояние.
8
Маслени бисквити със сусам 8
Бисквитите се пекат за около 10 минути и се охлаждат. След това за по-правилна форма се изрязват с ринг.
9
Маслени бисквити със сусам 9
Шоколадът се разтопява на водна баня и бисквитите се слепват с него.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2016
Мерси за отговора ,ще се постарая да намеря тахан.
3.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2016
Малинка, по твое желание можеш да замениш тахана с фъстъчено масло, но резултатът вече няма да е същият - все пак рецептата е за сусамови сладки.
2.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2016
А с какво да заменя тахана,ако може да се замени?
1.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2014
Сладко изкушение за ранния следобед. Аз лично ги направих с по-малко овесени ядки, но сложих и бадеми- съчетаха се перфектно с вкуса на сусамовия тахан и белия шоколад.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: