Мързеливичко месце

Гост: Богдана Карадочева
Източник: Бон Апети
Дата: 13.01.2007
Мързеливичко месце
 
Необходими продукти:
1 1/2 кг свинска плешка
200 г заквасена сметана
50 мл коняк
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. мед
сокът от 1 лимон
вегета и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мързеливичко месце
Горчицата се сипва в купа, добавя се медът и се разбъркват добре.
2
Мързеливичко месце 2
Налива се изцеденият сок от 1 лимон, разбърква се, след което се добавят сметаната и половината от коняка (25 мл). Разбива се, така че да се получи хомогенна смес.
3
Мързеливичко месце 3
Месото се поставя в дълбока тава, овкусява се с вегета и черен пипер и се полива с останалия коняк.
4
Мързеливичко месце 4
Овкусеното месо се залива с приготвения сметанов сос.
5
Мързеливичко месце 5
Отстрани в тавата се налива малко вода.
6
Мързеливичко месце 6
Тавата се покрива с фолио и месото се пече около 30 минути в предварително загрята фурна. След това фолиото се маха и месото се запича, докато образува златиста коричка.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2016
Страхотна и изключителна вкусна рецепта! Любима на цялото семейство, мммм :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: