Мързелива солена палачинка

Изненадващо бърза за приготвяне и вкусна за похапване
Източник: Бон Апети
Дата: 25.09.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г домати (5 бр.)
7 с. л. брашно
3 яйца
4 щипки риган
80 мл зехтин „Екстра върджин“
350 г кашкавал
250 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мързелива солена палачинка
Доматите се цепват на кръстче, потапят във вряща вода, след това се шокират в леденостудена и се обелват.
2
Мързелива солена палачинка 2
Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с телена бъркалка до побеляване.
3
Мързелива солена палачинка 3
Белтъците се разбиват с миксер на сняг с щипка сол.
4
Мързелива солена палачинка 4
Към жълтъците се налива млякото и при непрекъснато бъркане се прибавят брашното, сол, черен пипер, 2 щипки риган. Сипват се белтъците и внимателно се разбърква с шпатула.
5
Мързелива солена палачинка 5
Фурната се загрява на 220 градуса с вентилатор. Тавата се намазва с 20 мл зехтин, поставя се хартия за печене и отгоре се сипва останалият зехтин. Загрява се във фурната, докато започне да пуши. Изважда се и се излива сместа. Пече се 15 минути.
6
Мързелива солена палачинка 6
Върху палачинката, докато е още топла, се разпределя настърганият кашкавал, поръсва се с 2 щипки риган и се слагат кубчетата домати. С помощта на хартията за печене по дължина се завива руло.
7
Мързелива солена палачинка 7
Палачинковото руло се реже на парчета и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2015
Много вкусна. Може да се импровизира с плънката. Примерно да се добави пече ни пиперки и сирене
7.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
става лесно и е вкусна, но 5 домата са много
6.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2014
Много вкусно и бързо ! Направих две едната я намазах с майонеза и сирене, а другата със сладко и отгоре поръсих с пудра захар!
5.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
яко
4.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2013
Вместо обикновени домати използвахме чери и добавихме малко шунка. Стана мнооого вкусно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: