Здравословен обяд с лапад, яйца и извара
Лора и Стоян
1. |
Изпрати
лично съобщение |
12.04.2017 Край! Повече няма да си играя да навивам малки сармички. Минавам твърдо на мързалива сарма.))) Волността, която си позволих е да добавя пълна шепа със стафиди. Техният сладък вкус се уравновесява от соса и се получава хармония на вкусовете. Отначало смятах, че зехтинът в соса е твърде много, но след цялостното изпълнение на рецептата се убедих за кой ли път, колко точни пропорции предлагат Лора и Стоян. Първоначалното количество изобщо не е много, даже сармата изглежда сухичка, но заливката дава необходимото омазняване и то с необработен термично зехтин. Хе-хе, една порция не е достатъчна за тази вкусотия, затова беше добавена и с още половина.))) Отива в любими!
|
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...