Мързелива баница

Източник: Adriana Dimitrova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 27.10.2016
Мързелива баница
 
Необходими продукти:
3 яйца
200 мл вода (хладка)
1 с. л. оцет
1 с. л. сол
125 г краве масло
125 мл олио
200 г сирене
700 г брашно (+ 100 г за разточване)


Начин на приготвяне:
1
Разбивате яйцата с водата, оцета и солта, и започвате да добавяте брашното. Трябва да получите меко тесто.
2
Разделяте тестото на 14 топки. Покривате ги с кърпа и прозрачно фолио и ги оставяте, да починат.
3
Разтопявате маслото, заедно с олиото.
4
Вземате една топка, поръсвате плота с брашно и я разточвате. Кората трябва да е с диаметър и големина, колкото тези на тавата, в която ще печете баницата.
5
Намазнявате тавата и редите кора след кора, като намазвате всяка с маслото и помежду им поръсвате с натрошено сирене.
6
Печете до готовност, в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Да ви е вкусно!

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: