Мързелив тутманик със сирене

Източник: Даниела Милева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 25.02.2017
Мързелив тутманик със сирене
 
Необходими продукти:
2 яйца
2 ч. ч. прясно мляко
350 г сирене
1 щипка сол
3 ч. ч. брашно
20 г прясна мая
8 с. л. мазнина (олио, масло, мас, зехтин)


Начин на приготвяне:
1
В голяма купа сипете леко затопленото мляко и разтворете маята в него.


2
Добавете разбитите яйца и солта, и разбъркайте. Прибавете на части пресятото брашно и бъркайте в една посока с шпатула. Трябва да се получи гъста и гладка смес.


3
Добавете едро натрошеното сирене и разбъркайте внимателно, докато всички съставки се смесят добре.
4
Изсипете сместа в тава, в която предварително равномерно сте разпределили половината мазнина. Останалото количество мазнина разпределете върху сместа.


5
Оставете тавата на топло за около 20 минути, след което изпечете тутманика до готовност, в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: