Марокански заек

Източник: Бон Апети
Дата: 22.01.2004
Марокански заек
 
Необходими продукти:
1 заек (1,5 кг)
3–4 с. л. зехтин
2 глави лук
1 зелена чушка
1 шепа зелени маслини
3–4 сушени кайсии
1 кубче пилешки бульон
сокът от 1/2 лимон
1 ч. л. куркума
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. смлян джинджифил
1 щипка канела


Начин на приготвяне:
1
Марокански заек
Заекът се нарязва на порции, подправя се със сол и пипер и се запържва в сгорещения зехтин, докато парчетата променят цвета си.
2
Марокански заек 2
В същата мазнина за 1–2 минути се запържва едро нарязаният лук, добавя се нарязаната на ивички чушка и останалите продукти и се овкусява с подправките.
3
Марокански заек 3
Налива се 1 ч. ч. вода и се слага запърженото заешко месо. Ястието се прехвърля в глинен гювеч и се пече около 2 часа при температура 160 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


187 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: