Марокански пържени банички

С плънка от кайма
Източник: Бон Апети
Дата: 21.02.2012
Марокански пържени банички
 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
300 г телешка кайма
1 глава лук
2 яйца
2 жълтъка за намазване
сокът от 1/2 лимон
4 с. л. зехтин
20 г пресен джинджифил
1 връзка магданоз
1/2 връзка пресен кориандър
1/2 ч. л. канела
1/4 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
пудра захар и канела за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Марокански пържени банички

Лукът се нарязва наситно и се запържва в зехтина, докато стане стъклен.


2
Марокански пържени банички 2

Добавя се каймата и се пържи, като се бърка, за да стане на трохи. Подправя се с канелата, червеният пипер, лимоновият сок, сол и черен пипер.


3
Марокански пържени банички 3

Яйцата се разбиват и се добавят при каймата. Овкусява се с наситнените магданоз и кориандър и с настръгания джинджифил. Съдът се сваля от огъня и плънката се оставя да се охлади.


4
Марокански пържени банички 4

Бутертестото се разточва и се нарязва на квадрати с широчина и височина около 5 см. Краищата на всеки се намазват с разбит жълтък.


5
Марокански пържени банички 5

В центъра се слага малко от плънката и се завиват рулца.

 


6
Марокански пържени банички 6

Пържат се на маслена баня до златисто и след това се слагат върху кухненска хартия, да се отцедят от излишната мазнина. После се поръсват с пудра захар и канела и се поднасят.

 


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
В същност канелата е онази подправка, която мароканците слагат навсякъде- тя не е само за сладки неща, както сме свикнали тук, напротив - слагат я и във всички солени ястия. Опитах веднъж и вече и аз слагам канела във всичко - къде само щипка, къде повече :)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Ами те вече няма да са марокански банички :))
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много апетитно изглеждат!Ще ги пробвам без някои подправки и пудрата захар накрая.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много апетитно изглеждат!Ще ги пробвам без някои подправки и пудрата захар накрая.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


194 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: