Марокански омлет

Ароматен, печен, много вкусен
Източник: Бон Апети
Дата: 09.09.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца
40 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1 глава лук
80 г краве масло
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус
плоски питки и пресен кориандър за сервиране


Начин на приготвяне:
1
Марокански омлет
Кимионът се запича на сух тиган, за да пусне аромата си, след това се стрива грубо в хаванче.
2
Марокански омлет 2
Джинджифилът се настъргва, лукът се реже наситно, а чесънът се накълцва.
3
Марокански омлет 3
Яйцата се разбиват добре, овкусяват се със сол и черен пипер.
4
Марокански омлет 4
В загрятото масло се запържват лукът, джинджифилът и чесънът, добавят се подправките – куркума, кимион и червен пипер.
5
Марокански омлет 5
Прехвърлят се в съд тажин и се наливат яйцата. Разбърква се.
6
Марокански омлет 6
Омлетът се пече без капак, на 200 градуса, с вентилатор, до готовност – 15 минути.
7
Марокански омлет 7
Сервира се с плосък хляб и листенца кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


288 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: