Мароканска салата в портокал

Източник: Бон Апети
Дата: 26.05.2010
Мароканска салата в портокал
 
Необходими продукти:
150 г пилешки гърди
1 портокал
1/2 морков
1 шепа печени осолени бадеми
1 киви
50 мл зехтин
50 мл лимонов сок
10 г канела (1 пакетче)


Начин на приготвяне:
1
Пилешките гърди се изпичат на скара за около 3–4 минути от всяка страна.
Оставят се да изстинат и се нарязват по дължина на тънки ивички.

2
Портокалът се издълбава и в него се нареждат нарязаното на малки парчета киви, морковите – нарязани на лентички, бадемите, вътрешността на портокала и ивичките пилешко месо.
3
Всички продукти за дресинга се смесват в купичка. Разбъркват се много добре и продуктите в портокала се заливат. Когато се сервира, по желание може да се украси с листа магданоз и листа пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: