Мароканска салата с агнешко

С лютичък дресинг и аромат на чесън
Източник: Бон Апети
Дата: 07.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г печено агнешко месо от бут
500 г моркови
2 скилидки чесън
50 г бели стафиди
1 с. л. зехтин
2 стръка пресен лук
3–4 стръка прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус

за дресинга:
100 г майонеза
сокът от 1/2 лимон
1/4 ч. л. канела
1/4 ч. л. лют червен пипер
1/4 ч. л. кимион
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мароканска салата с агнешко

Месото се нарязва на кубчета. Овкусява се с нарязаните наситно скилидки чесън, зехтинът, сол и черен пипер. Затопля се в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор.

 


2
Мароканска салата с агнешко 2

Морковите се обелват и се нарязват с белачка на ленти. Лукът се нарязва наситно и се прибавя в купата при морковите. Сипват се и стафидите.

 


3
Мароканска салата с агнешко 3

В друг съд се смесват продуктите за дресинга и се разбърква добре.

 


4
Мароканска салата с агнешко 4

С полученият дресинг се заливат морковите, лукът и стафидите. Разбърква се добре и салатата се разпределя в чинии. Отгоре се поставя от топлото агнешко месо и се поръсва с нарязана наситно мащерка.


 




Съвет: Ако нямате готово месо, ето как да го приготвите: 800 г агнешки бут с кост се овкусява със сол и черен пипер, 1 скилидка чесън и малко лют червен пипер и се пече на 150 градуса във фурна за 4 часа в тава с малко вода и покрит с алуминиево фолио. Охлажда се.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: