Мароканска баница

Хармонично съчетание на сладко и солено, с екзотичен аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 фини точени кори
50 г краве масло
1 жълтък

за плънката с пиле:
1 пиле
3 глави лук (500 г)
2 скилидки чесън
1 връзка пресен кориандър
1 с. л. подправка „Рас ел ханут“
50 г краве масло
50 мл олио
6 яйца
сол и черен пипер на вкус

за бадемовата плънка:
300 г белени бадеми
1 с. л. захар
1/2 ч. л. канела
2 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Мароканска баница
Кожата на пилето се отстранява.
2
Мароканска баница 2
Пилето се нарязва на парчета и се слага в тенджера заедно с наситнените лук, чесън и кориандър.
3
Мароканска баница 3
Добавят се подправката „Рас ел ханут“, маслото, олиото и се овкусява със сол и черен пипер. Готви се на умерен огън под капак, докато месото стане готово – около час и петнайсет минути. След това съдът се дърпа от огъня.
4
Мароканска баница 4
Пилето се изважда и се обезкостява.
5
Мароканска баница 5
Месото се накъсва.
6
Мароканска баница 6
В тенджерата – при все още горещите зеленчуци, едно по едно и при постоянно бъркане се чукват яйцата. Връща се пилешкото и отделилата се течност се отстранява с помощта на черпак. Готовата месна плънка се оставя да се охлади.
7
Мароканска баница 7
Бадемите за втората плънка се изпържват в олиото за кратко и се охлаждат. След това се смилат в блендер със захарта и канелата.
8
Мароканска баница 8
Около 50 грама масло се разбъркват с 1 жълтък и с част от тази смес се намазва тавата за печене.
9
Мароканска баница 9
Поставят се три кори, така че краищата им да стърчат, като между тях се маже с маслената смес.
10
Мароканска баница 10
Отгоре се разстила пилешката плънка.
11
Мароканска баница 11
Слагат се още 2 кори, като всяка се маже с маслената смес, а краищата им се откъсват, така че да не стърчат.
12
Мароканска баница 12
Идва ред на бадемовата плънка, отново се слага кора, краищата й се откъсват и се намаслява. Стърчащите кори се прегъват навътре.
13
Мароканска баница 13
Намазва се с яйчено-маслената смес и се слагат още 2 кори, които отново хубаво се намазват.
14
Мароканска баница 14
Баницата се пече в загрята на 160 градуса фурна до готовност – за около 40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2014
Буба, подправката „Раз ел ханут“ си я приготвяме сами. Рецептата можеш да видиш в сайта ни.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2014
Къде може да се намери тази подправка?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: