Мармалад от сливи в тесто

Десертът идва от Бохемия, но получава истинския си блясък във Виена
Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 мл прясно мляко
40 г краве масло
150 г брашно
1 щипка сол
2 жълтъка

за мармалада:
400 г сочни сушени сливи без костилки
8 с. л. захар
4 с. л. бренди
700 мл вода

за хрупкавите трохи:
100 г краве масло
5 филии хляб за тостер
50 г орехи
1/2 ч. л. канела
8 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Мармалад от сливи в тесто
Млякото за тестото се кипва със солта и се добавя маслото. Сипва се брашното и се бърка до получаването на тестена топка. Прехвърля се в купа, слагат се жълтъците и се разбива с миксер.
2
Мармалад от сливи в тесто 2
Сливите се нарязват на кубчета и се слагат в съд на котлона, заедно с водата, захарта и брендито. Готвят се за 1 час, докато се превърнат в гъст мармалад. Ако е необходимо, се долива вода, за да не загорят.
3
Мармалад от сливи в тесто 3
Хлябът, орехите, канелата и захарта се смилат фино в чопър. Запържват се на много слаб огън в маслото, до получаването на карамелен цвят – за 20 минути.
4
Мармалад от сливи в тесто 4
Тестото се разточва върху набрашнен плот. От него с ринг се изрязват кръгове с диаметър 5–6 см.
5
Мармалад от сливи в тесто 5
В единия край на всеки кръг се слага малко сладко, краищата на тестото се намазват леко с вода и се затварят добре.
6
Мармалад от сливи в тесто 6
Варят се във вряла вода, която не трябва да кипи, докато изплуват на повърхността. (Ако водата кипи, има опасност джобчетата да се отворят). Отцеждат се.
7
Мармалад от сливи в тесто 7
Още топли се овалват в хрупкавите трохи. По желание се поднася с разбита животинска сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2013
с моя домашен мармалад от сини сливи с индийско орехче и карамфил-божествени!
1.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2013
ех,тези виенски сладкиши!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: