Мармалад от лук и бекон

Тук ще откриете сложен вкус - солено, опушено, сладко... И е много вкусно!
Източник: Бон Апети
Дата: 21.01.2013
Мармалад от лук и бекон
 
Необходими продукти:
2 кг лук
4 дебели резена бекон (200 г общо)
1/2 ч. ч. бял балсамов оцет
2 с. л. кафява захар
3–4 стръка мащерка
2 ч. л. морска сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мармалад от лук и бекон

Беконът се запържва в загрят съд, докато си пусне мазнината и стане хрупкав. След това се изважда.

 


2
Мармалад от лук и бекон 2

Лукът се нарязва на тънки полумесеци и се задушава в мазнината за 15 минути заедно със солта.

 


3
Мармалад от лук и бекон 3

Запърженият бекон се нарязва наситно и се връща в съда. Добавят се захарта, балсамовият оцет и мащерката. Оставя се да къкри на слаб огън, докато течността се изпари.

 


4
Мармалад от лук и бекон 4

Дърпа се от котлона и се поръсва с черния пипер. Оставя се да се охлади. После се разпределя в 2 буркана от 400 г и се съхранява в хладилник.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


294 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: