Мармалад от карамелизиран лук и лимон

Можете да го сервирате към месо, с препечени филийки и сирене или с бъркани яйца
Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2013
Мармалад от карамелизиран лук и лимон
 
Необходими продукти:
6 глави лук
кората и сокът от 1 лимон
1 с. л. олио
1 с. л. тъмен балсамов оцет
1 с. л. захар
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мармалад от карамелизиран лук и лимон

Лукът се нарязва наситно. В съд с незалепващо покритие се загрява мазнината и в нея се запържва лукът на средна температура, след това се похлупва. Оставя се така за 15 минути.

 


2
Мармалад от карамелизиран лук и лимон 2

Добавят се солта и оцетът и се готви под капак още 5 минути.

 


3
Мармалад от карамелизиран лук и лимон 3

Отхлупва се и се прибавят захарта и сока от лимон. Оставя се без капак да се готви 5 минути.

 


4
Мармалад от карамелизиран лук и лимон 4

Дърпа се от котлона и се ароматизира с настърганата кора от лимона. Сервира се на стайна температура.


 




Съвет: От тези продукти се получва мармалад с количество за 1 буркан от 400 г.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


289 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: