Мармалад от бекон

Превъзходно предястие и чудесно мезе за хубаво вино
Източник: Бон Апети
Дата: 21.01.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г бекон на ленти
3 глави червен лук
4 скилидки чесън
1/2 ч. л. лют пушен пипер
100 мл бърбън
100 г мед
50 мл тъмен балсамов оцет
50 г кафява захар „Мусковадо“
1 ч. л. сос „Уорчестър“
1 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Мармалад от бекон
Беконът се подрежда в тава, застлана с хартия за печене.
2
Мармалад от бекон 2
Отгоре се слага друг лист хартия и пак бекон, и така докато беконът свърши. Най-отгоре се поставя лист хартия и се притиска с друга тава.
3
Мармалад от бекон 3
Пече се в загрята на 150 градуса фурна, докато стане хрупкав – около 2 часа.
4
Мармалад от бекон 4
След това се подсушава с кухненска хартия и се накълцва.
5
Мармалад от бекон 5
В около една супена лъжица от отделилата се от бекона мазнина и още толкова олио се запържва накълцаният наситно лук. Щом се карамелизира, се добавя и чесънът, и се оставя, да се запържи за кратко.
6
Мармалад от бекон 6
Наливат се бърбънът и медът. Овкусява се със соса „Уорчестър“ и пушения лют пипер.
7
Мармалад от бекон 7
Щом алкохолът се изпари и течността се редуцира, се сипват оцетът и захарта.
8
Мармалад от бекон 8
Готви се 4–5 минути, добавя се беконът и се готви още 10 минути на умерен огън.
9
Мармалад от бекон 9
Мармаладът се сипва в буркан и се съхранява в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: