Мариновано пилешко по ориенталски

Вкусно, лесно и здравословно
Източник: Веселин Стоев
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 25.05.2017
Мариновано пилешко по ориенталски
 
Необходими продукти:
300 г ориз
2 скилидки чесън
1 малък малък корен джинджифил
1 лайм
4 с. л. соев сос
1 с. л. барбекю сос
2 с. л. кафява захар
1 с. л. царевично брашно
400 г пилешко месо
3 малки червени чушки
2 глави червен лук
1/2 глава броколи
150 г кашу
зехтин


Начин на приготвяне:
1
Оризът се сварява до готовност и се оставя настрана.
2
За маринатата в купа се смесват наситнените чесън и джинджифил, сокът от лайм, соевият сос, барбекю сосът, захарта и царевичното брашно и се разбърква. Добавя се пилешкото месо и се оставя в хладилник за 10 минути.
3
Нарязаните на едро лук и чушки се слагат в тиган и се пържат за 3-4 минути на умерен огън. Добавя се маринованото пилешко месо и се пържи още 3-4 минути. Маринатата се сипва в тигана. Ако е необходимо, се налива и малко вода. Готви се 4-5 минути (до готовност на месото) и се добавя кашуто.
4
Броколите се режат на розички. Слагат се за 4 минути във вряща, подсолена вода, след което се добавят в тигана.

Маринованите зеленчуци с пилешко се сервират върху канапе от ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


189 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: