Мариновани зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 21.08.2001
Мариновани зеленчуци
 
Необходими продукти:
листа от босилек
1 ч. л. мащерка
няколко зърна черен пипер
3 домата
1 ч. л. захар
1 с. л. винен оцет
2 с. л. зехтин
пера зелен лук
листа пресен босилек
2 патладжана
2 зелени чушки
2 червени чушки
2 глави лук
3 тиквички
4 домата
олио за пържене
1 ч. ч. зехтин
2 с. л. балсамов оцет
4 скилидки чесън


Начин на приготвяне:
1
Мариновани зеленчуци
Патладжаните се обелват, нарязват се на колелца, посоляват се и след като се отцедят от горчивия сок, се подсушават и изпържват. Изваждат се върху салфетки, за да се отстрани излишната мазнина. Чушките се изпичат и обелват. Нарязват се на ивички и се поставят в дълбока тава.
2
Мариновани зеленчуци 2
Лукът се нарязва на колелца и се запържва за 3 минути в малко олио. Отцежда се върху салфетки и се поставя в тавата. Тиквичките се нарязват. Бланшират се за 3 минути във вряща подсолена вода. Охлаждат се в съд с ледена вода, отцеждат се и се поставят при останалите зеленчуци.
3
Мариновани зеленчуци 3
Добавят се обелените, нарязани на четвъртинки и почистени от семето домати. Зеленчуците се разбъркват с предварително смесените продукти за маринатата и се оставят да престоят минимум 8 часа.
4
Мариновани зеленчуци 4
Доматите за винегрета се настъргват и се смесват с останалите продукти, без зеления лук. Зеленчуците се отцеждат от маринатата и се поръсват с нарязани надребно пера лук. Поднасят се със сосиера с доматения винегрет.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


255 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: