Мариновани топчета от сирена

С аромат на риган, босилек и люти чушки – напълно готови, за да бъдат добавени в сандвич, салата, предястие, а защо не и супа?
Източник: Бон Апети
Дата: 30.05.2011
Мариновани топчета от сирена
 
Необходими продукти:
200 г сирене „Рикота“
150 г козе сирене
2–3 скилидки чесън
5 сухи люти чушлета
700 мл зехтин „Екстра върджън“
1 ч. л. сух босилек
1 ч. л. сух риган
1 щипка морска сол


Начин на приготвяне:
1
Мариновани топчета от сирена

Сирената се смесват в купа и хубаво се намачкват до получаване на еднородна смес.


2
Мариновани топчета от сирена 2

От сместа се оформят малки топчета.


3
Мариновани топчета от сирена 3

В голям буркан или друг подходящ съд за съхранение с капак се прави маринатата. Налива се зехтинът, прибавят се лютите чушлета, намачканите скилидки чесън, босилекът, риганът и солта.


4
Мариновани топчета от сирена 4

Топчиците се пускат вътре, съдът се затваря и се оставя в хладилник. Може да се съхраняват така повече от месец. 


 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


peikova80 се регистрира в сайта.
Теодора се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Надиплен хляб
Бон Апети коментира рецептата Надиплен хляб
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: