Мариновани свински котлети на скара

В комбинация с чудни печени картофи
Източник: гергана
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 07.05.2014
Мариновани свински котлети на скара
 
Необходими продукти:
6 бр. свински котлети
1,5 кг картофи
1 връзка мента
1 връзка джоджен
1 връзка босилек
1 връзка мащерка
3 ч. л. горчица
сол
2 с. л. олио
1 щипка бял пипер
суха мащерка
5 скилидки чесън


Начин на приготвяне:
1
Ментата, джодженът, босилекът, мащерката, горчицата, белият пипер, чесънът, солта и олиото се пасират в блендер, докато се получи паста.
2
Мариновани свински котлети на скара 2
Свинските котлети се начукват с чук за месо и се потапят в пастата от свежи подправки. След това се пекат на предварително загрята намазнена скара.
3
Мариновани свински котлети на скара 2
Картофите се обелват, нарязват се и се слагат в тава. Овкусяват се със сол, зехтин, бял пипер, суха мащерка и се налива вода, колкото да покрие 1/3 от картофите.
4
Мариновани свински котлети на скара 2
Покриват се с алуминиево фолио и се пекат 40 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, след което фолиото се маха и се запичат за още 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2014
уникално ароматни и крехки се получават котлетите.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: