Мариновани пилешки крилца на грил

Те са супер апетитни, с неустоим загар и изобилие от вкусове и аромати
Източник: Бон Апети
Дата: 16.06.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пилешки крилца
50 мл Kikkoman Терияки барбекю сос с мед
4 скилидки чесън
30 мл тъмно сусамово олио
1/2 връзка кориандър
1 с. л. печен сусам
сокът от 1/2 лайм
30 мл олио
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Мариновани пилешки крилца на грил
Крилцата се почистват от щиковете и се разполовяват.


2
Мариновани пилешки крилца на грил 2
Чесънът се накълцва.

3
Мариновани пилешки крилца на грил 3
Крилцата се овкусяват с чесъна, сока от половин лайм, слънчогледовото олио, сусамовото олио и сол. Оставят се за 2 часа в хладилник, да поемат добре всички аромати.

4
Мариновани пилешки крилца на грил 4
След това се пекат на скара от всички страни до готовност.

5
Мариновани пилешки крилца на грил 5
Готовите крилца се намазват с Терияки барбекю сос с мед.
6
Мариновани пилешки крилца на грил 6
Поръсват се с печен сусам и наситнен кориандър и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


192 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: