Мариновани пилешки и свински шишчета със зеленчуци

Маринатата в тази рецепта е универсална, защото става за мариноване на различни видове месо и зеленчуци.
Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2010
Мариновани пилешки и свински шишчета със зеленчуци
 
Необходими продукти:
8 с. л. зехтин
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. червен пипер
100 мл бяло вино
1 скилидка счукан чесън
7–8 стръка магданоз
4 с. л. соев сос
2 с. л. настърган лук
500 г пилешки гърди
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 глава червен лук
10 пресни дребни печурки
4 вратни пържоли без кост
1 червена чушка
1 жълта чушка
1 глава лук


Начин на приготвяне:
1
Мариновани пилешки и свински шишчета със зеленчуци
Всички продукти за маринатата се смесват в купа и се разбиват с телена бъркалка до хомогенизиране.
2
Мариновани пилешки и свински шишчета със зеленчуци 2
Пилешкото и свинското месо се реже на кубчета и се поставя в маринатата за 30 минути, а най-добре е да отлежи 12–24 часа.
3
Мариновани пилешки и свински шишчета със зеленчуци 3
Зеленчуците се режат с размер по-малък от месото, защото иначе изгарят, а месото остава недоизпечено. Между кубчетата мариновано месо се нанизват зеленчуци и шишчетата се пекат около 15 минути от всички страни, като се намазват с марината по време на печене.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2014
Приготвих шишчетата за гости и останаха очаровани от резултата! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: