Мариновани пилешки дробчета

Вкусен и ароматен аламинут
Източник: Бон Апети
Дата: 08.04.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г охладени пилешки дробчета
50 мл светъл соев сос
2 с. л. пюре от тамаринд
20 г пресен джинджифил
200 г бекон
2 скилидки чесън
кората от 1 лайм
1 връзка пресен лук
1 с. л. краве масло


Начин на приготвяне:
1
Мариновани пилешки дробчета
Дробчетата се почистват, джинджифилът и кората на лайма се настъргват, а чесънът се наситнява.
2
Мариновани пилешки дробчета 2
Дробчетата се смесват с тамаринда, чесъна, джинджифила, соевия сос и кората от лайма и се оставят 3–4 часа да се мариноват.
3
Мариновани пилешки дробчета 3
Беконът се реже на кубчета и се запържва. Добавят се отцедените дробчета и след като се запържат, се налива маринатата.
4
Мариновани пилешки дробчета 4
Когато кипне, се дърпа от огъня и се добавя маслото. Дробчетата се сервират, поръсени с нарязания пресен лук.

Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2015
Много вкусни . Направих до тях салата от предно зеле и моркови .
6.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2014
тамаринд не намерих, но пак се получиха добре :)
5.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2014
Много вкусно се получават, благодаря за рецептата.
4.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2014
И аз щях да питам за тамаринда, но другата вариация ми е по лесна. Благодаря за рецептата! Обожавам дробчета и нямам търпение да направя вашето предложение!
3.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2014
Благодаря Ви!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: