Мариновани пилешки бутчета на фурна

Крехки, ароматни, поднесени с млади картофи и червен лук
Източник: Бон Апети
Дата: 05.04.2013
Мариновани пилешки бутчета на фурна
 
Необходими продукти:
9 долни пилешки бутчета
600 г млади картофи
2 глави червен лук
2 скилидки чесън
4 с. л. зехтин „Екстра върджин“
6 с. л. соев сос
сокът и кората от 1 лимон
3 стръка розмарин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мариновани пилешки бутчета на фурна

Кората на лимона се настъргва, сокът се изстисква. Смесват се със соевия сос.

 


2
Мариновани пилешки бутчета на фурна 2

Бутчетата се мариноват в сместа за 1 час и 15 минути.

 


3
Мариновани пилешки бутчета на фурна 3

Картофите се измиват, нарязват се надве и се варят за 5 минути.

 


4
Мариновани пилешки бутчета на фурна 4

Всяка глава лук се нарязват на 4 лодки.

 


5
Мариновани пилешки бутчета на фурна 5

Бутчетата се слагат в тава, добавят се лукът, картофите, смачканият на паста с малко сол чесън, нарязаният розмарин и се залива с маринатата. Овкусява се със сол и черен пипер и се залива със зехтина.

 


6
Мариновани пилешки бутчета на фурна 6

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 1 час.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2015
Какво са долни пилешки бутчета и щом има долни, кои са горните.
5.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2014
Досега по идентичен начин съм ги приготвяла в плик. И този вариант е не по-малко вкусен.
4.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2013
Много ми хареса !!!
3.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2013
Вкусно.
2.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2013
Изключително добра рецепта. Горещо я препоръчвам! Неколкократно я приготвям с огромен успех. Страшно ароматно ястие. Месо и гарнитура на едно място. За себе си преодкрих долните пилешки бутчета ,които винаги отминавах в магазина!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


316 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: