Мариновани пилешки бутчета

Апетитна идея
Източник: Бон Апети
Дата: 02.06.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 цели пилешки бутчета
400 г кисело мляко
40 мл зехтин
4 скилидки чесън
1/2 ч. л. куркума
1/4 ч. л. пушен червен пипер
1/4 ч. л. смлян кориандър
1 щипка индийско орехче
1 щипка кардамон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мариновани пилешки бутчета
Чесънът се стрива на паста с малко сол.
2
Мариновани пилешки бутчета 2
В купа се смесват киселото мляко, чесънът, куркумата, кардамонът, кориандърът, индийско орехче, пушеният червен пипер, сол и черен пипер на вкус. Налива се зехтинът и се разбърква.
3
Мариновани пилешки бутчета 3
Бутчетата се разделят на горни и долни. Разбъркват се с киселото мляко и се оставят в хладилник, да се мариноват за 1 нощ.
4
Мариновани пилешки бутчета 4
Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия.
5
Мариновани пилешки бутчета 5
Пекат се 40–50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2018
Много вкусни, крехки и ароматни. Добре се получиха в комбинация с пюре от патладжан, нахут и тахан
4.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2017
Много вкусни!
3.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2017
Изключително приятен аромат и още толкова прекрасно на вкус ястие!
2.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2017
Мисля, че куркумата е точната подправка за бутчетата. Определено съм доволна от рецептата
1.
Изпрати
лично съобщение

20.05.2017
Много сочни и вкусни станаха. Мисля от сега нататък, че само така ще се пекат бутчета вкъщи :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: