Мариновани меса на грил с магданозен сос

Изобилие от месо в едно плато - какво по-хубаво за една празнична вечер. И тук е задължително да подготвите и хубаво червено вино
Източник: Бон Апети
Дата: 28.12.2012
Мариновани меса на грил с магданозен сос
 
Необходими продукти:
500 г свински вратни пържоли без кост
500 г свински котлети
500 г кълцана наденица
500 г пилешко филе без кожа
500 г пилешки пържоли от бут

за маринатата:
1 скилидка чесън
30 г пресен джинджифил
4 с. л. зехтин
1 с. л. мед
1 с. л. горчица
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус

за магданозения сос:
200 г крем сирене
150 мл животинска сметана
2 връзки магданоз
4 сухи червени чушки
1 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мариновани меса на грил с магданозен сос

Свинските вратни пържоли, пилешкото филе и пържолата от бут се нарязват наедро.

 


2
Мариновани меса на грил с магданозен сос 2

В купа се смесват зехтинът, медът, горчицата, настърганият чесън, сокът от  лимона, настърганият джинджифил, сол и черен пипер.

 


3
Мариновани меса на грил с магданозен сос 3

Всички меса (без наденицата) се мариноват за около 30 минути.

 


4
Мариновани меса на грил с магданозен сос 4

Пекат се на грил до готовност.

 


5
Мариновани меса на грил с магданозен сос 5

Жвотинската сметана, магданозът и скилидката чесън за соса се разбиват с пасатор.

 


6
Мариновани меса на грил с магданозен сос 6

Чушките се попарват с вряла вода, след това се обелват и се нарязват на кубчета.

 


7
Мариновани меса на грил с магданозен сос 7

Магданозената смес се съединява с чушките, крем сиренето, зехтина, сол и черен пипер. Налива се и около 150 мл от водата на чушките. Разбърква се добре.

 


8
Мариновани меса на грил с магданозен сос 8

Месото се поднасят със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
пържолките са страхотни.утре ще ги правя за втори път
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: